Presentació de Voluntàrics a la 1a Jornada de Voluntariat en l’atenció primària de salut a l’Àmbit Barcelona ciutat

L‘Auditori del CAPI Barcelona Esquerra va ser escenari el passat dia 4 de desembre de la 1a Jornada de Voluntariat en  l’atenció primària de salut.

Voluntarics1
Treballar en xarxa, fer presents a entitats i ciutadania,i fer valdre experiències de l’àmbit de l’associacionisme i el voluntariat s’emmarca en l’objectiu de l’Àrea de Treball Social .
Els professionals de l’atenció primària sabedors del pes dels factors social en la salut de les persones han d’activar sinergies amb el tercer sector i els programes de voluntariat de la comunitat i , específicament, els treballadors socials sanitaris han de teixir els espais per fer-ho possible.
La jornada va comptar amb la presència de Francina Alsina presidenta de la Federació Catalana del Voluntariat,valorant el voluntariat social especialment en l’àmbit de la salut i Miquel Àngel Aragón, director del Consell d’ Associacions de Barcelona, que va fer una panoràmica del moviment associatiu a la ciutat de Barcelona.

S’exposaren experiències que s’estan duent a terme amb col·laboració amb els CAPs de la ciutat com Grans Actius, Amics de la Gent Gran, Trinicompanyia i ABD Pre infant.
Finalment, i reconeixent la importància dels professionals jubilats i la seva riquesa en l’aportació activa a la comunitat, es va comptar amb la presència del Memorial Democràtic de Treballadors de la SEAT, i de la Fundació Museu Històric- Social de la Maquinista terrestre i marítima, SA i la MACOSA.

Una presentació especialment esperada va ser la del naixement de l’Associació Voluntàrics integrada bàsicament per treballadors jubilats de l’ ICS. Impulsada des de l’ Àmbit Barcelona ciutat espera créixer i consolidar-se els anys vinents amb la intenció de promoure el voluntariat social en l’ àmbit de la salut.

Voluntarics 2

La Coral Caysef, formada per professionals i usuaris del CAP el Carmel,amb una excel·lent actuació, va tancar la jornada.

cartell jornada

Aquesta entrada s'ha publicat en Institut Català de la Salut i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.