Que pensen els metges, les infermeres, i els administratius del treball social sanitari?

El treball social sanitari inicia la seva trajectòria cap a l’any 1900, en un model d’hospital modern que també es desenvolupa, el Massachusetts General Hospital de Boston i de la mà d’un metge i gestor, El Dr. Richard Cabot. L’encàrrec que la sra. Ida Canon,  primera treballadora social sanitària, va tenir de Cabot semblava clar: “treballar amb pacients difícils” i amb llurs factors socials.

Al llarg de més d’un segle aquesta especificitat de treball social en les institucions sanitàries es desenvolupa en tots els països adquirint matisos diferenciats atenent al model de serveis de salut en cadascú i a l’estructura dels serveis del benestar. De treballar pacients difícils a treballar pacients complexos, pacients hiperfreqüentadors, pacients vulnerables…

A Catalunya amb una història del treball social sanitari més recent també es treballa entre d’altres per aportar la mirada social, els factors socials i els aspectes de la vida quotidiana del pacient al procés d’atenció a la salut.

Conceptualment pels professionals de l’espai social, de les ciències socials, aquesta qüestió és evident. Però com defineixen  al treball social sanitari els professionals de les ciències de la salut amb els que treballem dia a dia en la institució sanitària?

En aquesta noticia recuperem una activitat realitzada el 2010 pels treballadors socials sanitaris de l’ICS a la Direcció d’Atenció Primària de Barcelona. En un afany per posar en valor el treball que desenvolupem en els centres de salut, ens presenten en clau distesa quatre vídeos molt amens amb el fil conductor: -“Com ens veuen als treballadors socials sanitaris els nostres companys: metges, infermeres i administratius?”

 “ ENCAPARRATS” (En CAP arra TS).    No t’ho perdis !!!

EnCAParraTS 1

EnCAParraTS 2

EnCAParraTS 3

EnCAParraTS 4

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.