Promoció del capital social per alleugerar la solitud i millorar la salut de les persones grans. Un estudi d’interès.  

La recent publicació de l’article Promoting social capital to alleviate loneliness and improve health among older people in Spain a la revista Health and social care in the community ens convida a pensar sobre la influència del capital social en la millora de les persones grans que pateixen aïllament I soledat.

Aquest treball realitzat per diferents professionals de l’ atenció primària de salut sota la direcció de la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona, i en el que també ha participat una treballadora social de l’ àmbit Barcelona, Petri Bonilla, mostra els resultats d’un estudi en què s’examina l’efectivitat d’una intervenció grupal adreçada a persones grans amb sentiment de solitud i amb la finalitat de promoure el suport social i la participació. 

En el vídeo  Camins: de la soledat a la participació  els participants d’aquests grups

(persones grans i professionals) expliquen la seva experiència.S’avaluen els seus efectes dos anys després de la intervenció.

L’article reforça l’evidència, ja enunciada per tants altres autors, del poder salutogènic del capital social.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.