Programa de Voluntariat Sociosanitari Badalona-Sant Adrià de Besòs.

 

Des de l’Àrea de Treball Social del SAP Badalona-Sant Adrià de Besòs, de l’Institut Català de Salut s’impulsa,l’any 2009, un grup de voluntariat sociosanitari. L’objectiu és donar resposta a les situacions d’especial vulnerabilitat de la població atesa, detectades pels professionals dels Equips d’Atenció Primària (EAP), com pacients amb malalties de llarga evolució, deteriorament cognitiu, dependència, aïllament social, suport familiar limitat o cuidadors amb risc de claudicació.

Per poder portar a terme aquest servei de voluntariat es va signar un conveni de col·laboració amb l’Associació Voluntaris Badalona, que ofereixen la cobertura adient per respondre de la possible responsabilitat civil i assegurança per accident i/o malaltia derivada de l’activitat com voluntari.

voluntariat foto

Voluntari és aquella persona que, per pròpia elecció, dedica part del seu temps a l’acció solidària, altruista, sense rebre cap remuneració a canvi.Els voluntaris sociosanitaris desenvolupen les seves funcions i activitats a l’àmbit de la salut i estableixen una relació personal entesa com una atenció d’acompanyament,

Les funcions i tasques dels nostres voluntaris són principalment:

• Fer acompanyament als pacients donant-los suport i benestar, pal·liant situacions de solitud que dificulten el procés de recuperació.

• Proporcionar una via d’expressió per als sentiments i emocions.

• Desenvolupar accions d’integració social

• Minimitzar els possibles efectes derivats de situacions d’aïllament i de dependència que els generen les seves malalties.

L’equip de voluntaris vinculats a l’Atenció Primària de Salut, sota la supervisió dels treballadors socials sanitaris, permet una millora de la qualitat assistencial i reverteix en l’atenció integral dels malalts i les seves famílies i, alhora, és una manera d’implicar a la comunitat en les necessitats del ciutadà.

Han format part del grup de voluntaris sociosanitaris del SAP Badalona- Sant Adrià de Besòs, fins a l’any 2015, 32 voluntaris i actualment estan en actiu 17 voluntaris, dels quals sis continuen en actiu des de la fundació del servei. A tots ells els hi donem les gràcies per l’esforç i la dedicació que han ofert durant aquest temps.

Programa de voluntariat sociosanitari per a la població del SAP Badalona-Sant Adrià de Besòs

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.