Primera edició del Taller CUINEM SENSE CUINA del CAPI Barcelona Esquerra

Es fa més per la salut dels nens garantint que puguin menjar bé que amb moltes altres coses” Informe sobre Crisis y Salud SESPAS.

El Centre d’Atenció Pediàtrica Integral (CAPI) Barcelona Esquerra ha organitzat la primera edició del taller “Cuinem sense Cuina” que va tenir lloc el dia 21 de juliol a la seu del CAPIBE al carrer Numància de Barcelona. El taller es basa en les recomanacions i receptes de la http://www.alicia.cat. Alícia Fundació

Arran de la cronificació en els últims anys de les situacions de pobresa , s’ha vist incrementat el número de famílies que, per manca de recursos econòmics, es veuen obligades a viure en situació d’infrahabitatge, en habitacions rellogades, en pisos compartits o en habitatges en males condicions i que tenen dificultats per accedir a una cuina. També famílies en situació de pobresa energètica per manca de pagament. Aquestes famílies majoritàriament reben aliments de donacions o altres projectes alimentaris.

Tenint en compte que el col.lectiu d’infància s’ha vist molt afectat per aquestes situacions,  que l’alimentació és fonamental per gaudir d’un bon estat de salut i que la nutrició en els primers anys de vida és determinant pel futur desenvolupament de la persona, l’objectiu d’aquesta activitat va encaminada a fomentar els bons hàbits alimentaris en la població amb vulnerabilitat nutricional així com dotar d’eines pràctiques perquè aquestes famílies puguin menjar d’una forma sana i equilibrada encara que disposin de pocs recursos econòmics.

En aquesta primera edició es van seleccionar 15 famílies (en van venir 11 i 18 nens, 73%) a través de l’explotació de les dades de la fitxa de treball social de l’Estació clínica d’atenció primària (ECAP), on prèviament s’havien registrat les dades d’habitatge de totes les famílies visitades. D’aquestes es va treure un llistat de totes aquelles famílies que vivien en habitacions rellogades, pisos compartits i pisos ocupats.

Els assistents es van mostrar molt participatius i interessats en l’activitat. Es va aprofitar que les famílies estaven al centre per revisar l’estat de salut dels nens (pes i talla) i fer seguiment social.

El nostre objectiu és arribar a tota la població infantil visitada al nostre centre amb vulnerabilitat nutricional per la qual cosa la previsió és de fer més edicions del CUINEM SENSE CUINA.

Jordina Cunill Sánchez

Treballadora Social del CAPI

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.