Abordatge integral de la cronicitat a la Metropolitana Nord, reflexió compartida

L’abordatge integral de la cronicitat és un dels eixos que marquen les línies de Treball Social a la nostra institució i que, especialment a la Metropolitana Nord, han estat més presents aquest semestre.

S’ha treballat el Procés de Treball Social Sanitari i s’ha potenciat la reflexió compartida des la visió multidisciplinària, multi equips i diferents nivells assistencials: el quan i el com de l’atenció.

El curs realitzat el passat  abril a Badalona així ho acredita.Vàrem comptar amb la participació de Carles Blay,Esther Limón i Sebastià Santaeugènia  el lideratge de treballadors socials de la Metropolitana Nord  i, també  la participació de Xus Cuairan del PADES Vilassar i Noemi Pou del Consoci Sanitari del Maresme.

Aprofundir sobre els diferents enfocaments assistencials que necessita cada pacient en funció de la seva trajectòria de malaltia(segons el model de trajectòries de Lynn et alt) i identificar quines són les cures socials adients o prioritzables ens permet definir l’element força: Acompanyar per avançar-se.

Millorant la intervencióTs en actiu

Durant el curs  es va consensuar” la primera definició de les cures socials”:conjunt d’accions orientades a la prevenció de les dificultats associades a la malaltia i les situacions que poden afectar al benestar de la persona, família i entorn, mitjançant la definició i aplicació d’estratègies d’intervenció.

Es caracteritzen per ser proactives,centrades en la persona i el seu entorn; orientades a acompanyar i atendre les necessitats davant la pèrdua de salut, autonomia i/o situacions amenaçadores.

La seva finalitat és millorar el benestar de les persones i preveure la seva futura atenció sociosanitària, respectant el dret  d’autonomia des d’una visió biopsicosocial.

Conceptes

Una de les tasques dels treballadors socials sanitaris és identificar els riscos socials potencials associats a les trajectòries de les malalties i fer l’assessorament, suport  i acompanyament adient.

Programa curs Treball social en abordatge cronicitat2015

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció especializada, atenció primària ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.