Presentació del projecte “Escales. Per una convivència saludable”

Equip de treballDivendres 8 de maig se celebrarà la jornada de presentació del projecte comunitari de salut mental del Clot i Camp de l’Arpa “Escales. Per una convivència saludable”. Han confirmat la presència més d’un centenar de professionals.

Aquesta jornada, que se celebrarà al Centre Cultural La Farinera del Clot,  va adreçada a professionals de l’àmbit de la salut mental i del treball comunitari.

L’any 2011 es va iniciar al barri del Clot i Camp de l’Arpa del districte de Sant Martí el projecte comunitari de salut mental  “Escales. Per una convivència saludable”, per donar resposta a les demandes d’intervenció realitzades per ciutadans del territori, referent a les dificultats que sorgien a l’hora de conviure amb persones aïllades, susceptibles de patir algun tipus de trastorn mental no diagnosticat ni tractat, o situacions de malaltia neurodegenerativa.

Aquest projecte vol millorar la convivència veïnal entre les persones que poden patir trastorns de salut mental i la resta de la població per evitar, així, l’aïllament i l’estigma.

El passat mes de març, aquest projecte va rebre el diploma de Reconeixement de Bona Pràctica durant la II Jornada de reconeixement a les Bones Pràctiques de l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.
En aquest projecte comunitari participen les entitats comunitàries del territori, com són l’Associació AREP, Associació Sarau, Fundació JOIA, Projecte ICI-Clot, Serveis Socials del Clot i Camp de l’Arpa, Centre de Salut Mental d’Adults Sant Martí Nord, Equip d’Atenció Primària El Clot, Equip d’Atenció Primària Encants, Equip d’Atenció Primària Camp de l’Arpa-CAP Maragall, Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del districte de Sant Martí (Ajuntament de Barcelona).

Programa  

“ESCALES. PER UNA CONVIVÈNCIA SALUDABLE” 

  • 9:00 h. Acreditació i entrega de documentació
  • 9:15 h. Conferències inaugurals. Presenta Mont Rovira, directora de CSS Raval Sud.

Martín Correa, doctor en antropologia, coordinador de l’associació Ràdio Nikosia i coordinador del postgrau de salut mental col·lectiva de la URV (Universitat Rovira i Virgili).

Joan Sallò, psicòleg i coordinador del Consell d’Habitatge Fòrum Salut Mental.

Mª Luisa San Emeterio, psiquiatra del CSMA Sant Martí Nord. INAD Parc de Salut Mar.

  • 10:45 h. Presentació del projecte “Escales. Per una convivència saludable”.

Albert García, director del CSS Clot-Camp de l’Arpa.

Laura García, treballadora social del CSMA Sant Martí Nord. INAD Parc de Salut Mar.

  • 11:30 h. Pausa.
  • 12:00 h. Presentació d’entitats del projecte Escales. Presenta Jesús Martín, treballador social CAP Clot.

Marta García, Fundació Joia. Coordinadora servei Prelaboral de Sant Martí.

Silvia Vila, Associació Arep. Coordinadora Associacionisme i voluntariat. 

Ruth García, Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (lCI). Coordinadora projecte Clot-Camp de l’Arpa.

Edgar Vinyals, Associació Saräu. Integrador social.

  • 12:40 h. Resultats i conclusions projecte Escales i taula tècnica.

Ramon Rojo, treballador social EAP Camp de l’Arpa – CAP Maragall. 

Carolina Corral, treballadora social del CSS Clot- Camp de l’Arpa. 

Françoise Soetens, psicòloga.

  • 13:30h. Cloenda.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.