L’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS impulsa l’actuació del treball social

jornada-treball-social_apbcn_2015_5El divendres 24 d’abril va tenir lloc laJornada de Reflexió ”Junts arribem més lluny” dels treballadors i les treballadores socials de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut. El doctor Rafael Ruiz, gerent de l’Àmbit, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i va destacar la necessitat de continuar encoratjant la feina d’aquests professionals en l’atenció primària perquè són peces clau per millorar la salut de les persones, ja que el 80% dels determinants de la salut són socials. Per la seva banda, la coordinadora de Treball Social de l’ICS, Mar Peña, també va voler destacar la feina dels treballadors socials que no només han de resoldre situacions familiars difícils sinó que també han d’arribar a aquells pacients que no ho demanen.

Aquesta Jornada se suma a la que es va celebrar fa una setmana sobre salut comunitària, una mostra més dels objectius estratègics de la Gerència de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat per fomentar el treball en xarxa entre els equips d’atenció primària i les entitats del barri en un moment en què el context social és especialment difícil.

Atenent a l’augment de demandes d’atenció que han experimentat les consultes d’aquests professionals en els darrers anys, la Jornada va facilitar un espai per reflexionar a l’entorn de la pràctica mateixa, la seva organització i la visualització de la tasca d’aquests professionals en el sector sanitari. Sempre, amb l’objectiu de contribuir a augmentar l’eficiència i a proporcionar la millor atenció a la ciutadania. Mitjançant el treball en equip i el consens, els professionals van fer propostes i van definir estratègies per gestionar la demanda, desenvolupar el treball social clínic i aprofundir en la recerca dels factors socials que intervenen en els processos de salut i de malaltia.

En la trobada es van presentar tres experiències molt representatives de l’activitat directa d’aquest col·lectiu de professionals en la salut de les persones en diferents barris de la ciutat de Barcelona: un de relacionat amb el treball social pediàtric a Nou Barris i Passeig Maragall; un altre, amb el suport social en situació crisi econòmica a La Mina; i el darrer amb l’edició del llibre La Lita i els determinants socials de la salut, a Horta i El Carmel.

Galeria d’imatges 

Consulta la nota de prensa

Anuncis
Imatge | Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.