Experiències comunitàries en Treball social sanitari

El treball social sanitari de l’ICS va estar present a la Primera Jornada de Salut Comunitària “A prop de la comunitat” de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat.  L’objectiu de la jornada ha estat promoure l’intercanvi d’experiències entre els professionals de medicina de família, infermeria, atenció a la ciutadania i treball social dels diversos centres de salut de la ciutat. La Jornada va reunir més de 200 professionals de l’atenció primària de l’ICS de Barcelona i s’hi van presentar una cinquantena de treballs.

Les comunicacions presentades per les treballadores socials sanitàries han estat:

  1. Projecte Gaudim. Aquest projecte s’adreça a afavorir la salut mental i fomentar hàbits saludables. Ana Roig (CAP el Carmel i CAP Horta)
  2. Experiència comunitària de suport social a prestacions sanitàries per la població infantil. A les línies pediàtriques de CAP Maragall i CAP Rio de Janeiro es desenvolupa aqueta intervenció comunitària utilitzant prestacions i recursos econòmics de la pròpia comunitat. Mercè Canet (línies pediàtriques dels CAP Maragall i CAP Rio de Janeiro).
  3. Avaluació del quadern “Els remeis de l’àvia”. La intervenció comunitària s’adreça en aquest projecte a millorar les habilitats personals per a tenir cura de la pròpia salut, a partir del recull dels remeis populars saludables. Gloria Muniente (CAP Roquetes)

ana roigmerce canetgloria muniente

Blog :Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció primària ICS i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.