La II Jornada de reconeixement a les Bones Pràctiques. Ajuntament de Barcelona

Aquesta II Jornada, va fer entrega, d’un dels seus diplomes al treball comunitari desenvolupat per el Centre de Serveis Socials Clot – Camp de l’Arpa, els Equips d’Atenció Primària de salut de Encants, Clot i Camp de l’Arpa, conjuntament amb el teixit associatiu del barri implicat en el suport a la salut mental.

Població destinatària: • Veïns i veïnes del Clot Camp de l’Arpa que conviuen en el mateix edifici amb persones que pateixen algun tipus de trastorn mental, diagnosticat o no, que els dificulta la convivència i que pot arribar a generar greus conflictes. • Persones que pateixen algun dels trastorns anteriorment descrits i que desenvolupen conductes problemàtiques que dificulten la convivència a la comunitat.

Els objectius son : Establir canals d’actuació coordinats entre tots els serveis implicats o coneixedors d’aquestes situacions: salut, salut mental, serveis socials, serveis especialitzats, hospitals. Cercar estratègies d’apropament per afavorir la valoració psiquiàtrica de la persona que genera el conflicte. Afavorir la vinculació de la persona a serveis socials, ABS i/o CSMA pel seu tractament i així millorar la seva qualitat de vida. Informar a Fiscalia en els casos on la persona rebutgi totalment l’ajuda i existeixi un risc per si mateix i per l’entorn. Informar, Orientar i assessorar als veïns afectats sobre els procediments d’actuació i processos legals. Potenciar la relació del teixit associatiu del territori amb les entitats especialitzades en salut mental per tal de treballar conjuntament de cara a la comunitat i treballar per la des-estigmatització.

Informació del Projecte Escales

escalespre

Projecte Escales

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en atenció especializada, atenció primària ICS, Jornades i Congressos i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.